Jeśli jesteś zainteresowany/a prowadzeniem obwoźnej działalności gastronomicznej z wózków/rowerów gastronomicznych – złóż do nas wniosek w formie pisemnej.
Wymagane dokumenty
- Wniosek o udostępnienie miejsca do prowadzenia obwoźnej działalności gastronomicznej.
- Oświadczenie przedsiębiorcy, że nie posiada zaległości wobec m.st. Warszawy, Skarbu Państwa lub uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
- Oświadczenie o figurowaniu w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, z podaniem informacji umożliwiającej jednoznaczną identyfikację przedsiębiorcy (np. NIP, nr REGON) lub w Krajowym Rejestrze Sądowym z podaniem nr KRS
- Pozytywna opinia Wydziału Estetyki Przestrzeni Publicznej Biura Architektury i Planowania Przestrzennego Urzędu m.st. Warszawy wraz z dokumentację zdjęciową lub projekt stoiska mobilnego.
Wzór wniosku wraz z oświadczeniem ws. zaległości dostępny jest na dole strony, w sekcji Pliki do pobrania.
Jak złożyć dokumenty?
Masz kilka możliwości złożenia dokumentów:
- Osobiście w kancelarii Zarządu Zieleni: Hoża 13a, pokój 24 (od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-16.00)
- Za pośrednictwem poczty na adres: Zarząd Zieleni m.st. Warszawy, ul. Hoża 13a, 00-528 Warszawa
- Mailowo: kontakt@zzw.waw.pl
- Przez ePUAP [link otwiera się w nowym oknie]
Adres elektronicznej skrzynki podawczej: /ZZW/SkrytkaESP: [link otwiera się w nowym oknie].
Dodatkowe informacje
- Prowadzenie obwoźnej działalności gastronomicznej może nastąpić po zawarciu umowy cywilnoprawnej – na czas oznaczony, do trzech miesięcy.
- Prowadzenie tego typu działalności w Parku: Saskim, Agrykola, Pole Mokotowskie, Skaryszewskim, Ogrodzie Krasińskich oraz Wybrzeżu Szczecińskim przy Pawilonie nad Wisłą następuje w drodze przetargu (konkursu ofert) – w oparciu o zasady wynikające z Zarządza Prezydenta w sprawie zasad dzierżawy nieruchomości.
- Każdy wózek gastronomiczny, który ma podpisaną umowę z naszą jednostką, musi posiadać na stanowisku specjalną etykietę lub identyfikator.
Ważne dokumenty
Udostępnimy miejsca do prowadzenia obwoźnej działalności gastronomicznej z wózków/rowerów gastronomicznych, zgodnie z zasadami wynikającymi z poniższych dokumentów:
Pliki do pobrania